Het grote doel van 2011: Almere

 

Een hele triathlon wat is dat? Dat is 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en tot slot 42,2 km lopen. En dat allemaal achter elkaar aan, op dezelfde dag;-) Waarom doe je dat?

Finish Hanneke de Boer Almere 2011

Toen ik in 2008 met triatlon begon was het altijd al een vage droom van me om een hele triatlon te doen. Maar op verstandig advies van mijn trainer begon ik maar eens  met een achtste. Maar de (voor mij) ultieme uitdaging van de lange afstand bleef kriebelen. Alleen waar haal je de tijd vandaan om zoveel te trainen? Een hele triatlon, het leek me ontzettend gaaf, maar niet haalbaar voor mij…

Voorjaar 2010
Zwoegend zit ik boven mijn studieboeken om het diploma van mijn post-HBO opleiding te halen. Chagrijnig, want ik wil veel liever trainen dan studeren. Boven die boeken, als mijn gedachten weer eens afdwalen, komt daar langzaam het besef: als ik nu een opleiding kan doen naast mijn werk én daarnaast ook nog kan sporten (want dit kan ik ondanks de studiedruk toch niet laten). Kan ik dan, als straks de opleiding afgerond is, al die uren die ik nu besteed aan studeren niet besteden aan sporten? Dat betekent meer trainen en dus ook een mogelijkheid tot langere afstanden. Dan lijkt een hele triatlon opeens helemaal niet meer zo onhaalbaar. Sterker nog, ik ga ervoor!

Rob, mijn echtgenoot, besluit om een documentaire over de weg naar de hele triatlon van Almere te maken. Om een eigen project te hebben en er op die manier ook direct betrokken bij te zijn.

Augustus 2010
Clubgenoten Christa en André doen mee aan de Holland Triatlon Almere. Ik ben erbij om ze aan te moedigen. Wat gaaf is dat, ik wou dat ik alvast mee kon doen! Volgens mijn vriendin en clubgenoot Ingrid was het liefde op het eerste gezicht: het straalde ervan af, ik zou meedoen in Almere in 2011!

Hanneke de Boer en Ingrid Eelkema voor de start in Almere

September 2010
Ingrid hakt de knoop door, zij gaat ook de uitdaging aan om op 27 augustus 2011 deel te nemen aan de hele triatlon van Almere. Christa en André besluiten ook om nogmaals mee te doen. Rob gaat onze weg naar Almere volgen met de camera.

Oktober 2010 – Augustus 2011
De weg naar Almere 2011 kent hoogte- en dieptepunten. Dit is mooi weergegeven in de documentaire ‘Dwaas of Triatleet’. Het vereist een nogal Spartaanse planning om werk, sport en sociaal leven te kunnen combineren, maar het is de moeite meer dan waard. Wat een gave ervaring!

27 augustus 2011
D-Day, de Holland Triatlon Almere: eindelijk is het zover, ik mag gaan knallen! Mijn debuut op de lange afstand verloopt beter dan in mijn stoutste dromen. Ik geniet intens van begin tot eind en met als klap op de vuurpijl een tweede plaats!