Het grote doel voor 2012: Hawaï

 

Dromen zijn er om nagestreefd te worden. Mijn droom voor 2012 is deelname aan de Ironman World Championship Hawaï.

Voor veel triatleten is de Ironman Hawaï het hoogst haalbare doel. In 1978 werd hier de eerste wedstrijd over de klassieke afstand georganiseerd. Ieder jaar nog vindt op Hawaï het wereldkampioenschap over de lange afstand plaats.
Als eerste over de finish in Nieuwkoop

29 mei 2011
Ik sta te popelen om van start te gaan aan de halve van Nieuwkoop. De eerste wedstrijd van het seizoen voelt als thuiskomen, eindelijk mag ik weer racen! De wedstrijd gaat boven verwachting; het gaat gemakkelijk. Zonder het uiterste van mezelf te vragen sta ik op het podium. Stiekem komt daar de gedachte boven: zou Hawaï een haalbaar doel zijn? Het ultieme doel van veel triatleten, zou ik dat ook kunnen? Als ik zoveel plezier heb in het trainen en het gaat goed dit seizoen……

10 juni 2011
Ik ga het gesprek aan met Rob over mijn Hawaï droom. Hij moet in eerste instantie even slikken en schakelen. Hij had zich verheugd op een minder strak gepland leven na Almere. Maar al snel krijg ik 100% steun: Rob stimuleert me om te doen waar ik gelukkig van word en mijn dromen na te streven.

11 juni 2011
Ik vertel mijn coach en vriend André mijn plannen voor Hawaï. Zonder aarzeling zegt hij: “Dan doe ik met je mee.”

23 juni 2011
De  keuze van de kwalificatiewedstrijd voor Hawaï. Het wordt de Ironman Lanzarote op 19 mei 2012. Daar ga ik proberen het slot voor Hawaï te bemachtigen. Deze Ironman staat bekend als een van de zwaarste ter wereld, die uitdaging ga ik graag aan! Mocht het avontuur daar eindigen dan heb ik in elk geval een hele gave wedstrijd gedaan!

De inschrijving is gedaan, voor het volgeboekt is. Op mijn verzoek houden we mijn plannen nog even stil: eerst maar bewijzen dat ik het überhaupt kan in Almere, een hele triatlon doen.

27 augustus 2011
Mijn debuut op de  lange afstand tijdens de Holland Triatlon Almere. Iedere twijfel die er nog was is weggenomen: ik geniet met volle teugen van de wedstrijd, ik weet het zeker: dit is echt mijn ding! De uitdaging aangaan met jezelf en de elementen, je eigen grenzen opzoeken en verleggen, de adrenaline, de kick, de voldoening die het geeft als je het beste uit jezelf naar boven kunt halen.

Lanzarote here we come!!

Met veel trainingsarbeid en een beetje geluk daarna hopelijk op naar Hawaï!