May 202014
 

Nieuw evenwicht

De afgelopen maanden heb ik gestoeid met het losser benaderen van mijn passie, de triatlon. Wel trainingsschema’s, toen weer niet, toen toch maar weer wel. Oude gewoontes blijken hardnekkig dus mezelf op een ‘rantsoen’ gezet van 15 uur per week om mijn blik wat wijder te kunnen houden en ook nog tijd te hebben voor andere dingen dan werken, trainen, eten en slapen. Geen flauw benul wat dat met mijn prestatieniveau zou doen………

Eredivisiewedstrijden als hoofdmenu

Met de Eredivisiewestrijden als hoofdgerecht op mijn wedstrijdmenu maakte ik mij van te voren wel een beetje zorgen of ik daar nou genoeg voldoening uit zou kunnen halen. Natuurlijk wel uit het feit dat het erg gezellig is met de meiden van het Trivio Longdistanceteam. Maar ja, dat stayeren op de fiets…, en teamtactieken…. past dat bij mijn instelling van “gewoon zo hard mogelijk gaan”?

Vierkant door de bocht

De dames van het Hellas team werkten goed samen en MayHeleenHannekeLopenreden hard door de bochten. Zelf ga ik vierkant door de bocht dus na de scherpe bochten zat ik vaak op een gat. Gelukkig inmiddels ook wat aan mijn piekvermogen gewerkt, (mede dankzij de wattbike trainingen bij Zoetemeer Pro Indoorcycling) dus lukte het me toch elke keer om het gevallen gat na de bochten weer dicht te rijden. Beetje jammer van de verspilde energie, maar vooruit…Een pak van mijn hart toen ik de fiets afstapte om aan mijn (langzame ‘longdistance-tempo’ wissel te beginnen ;-) : ik was niet gelost….

Teamspirit

Alsof het zo getimed was kwamen teammaatjes Heleen TrivioChampagneWeertbij de Vaate en May Kerstens op het loopparcours toen ik 1 ronde had gelopen. Met mijn tong op de knieen achter hun aangerend op jacht naar het podium. Wat voelde dat gaaf om zo als een team samen te kunnen werken! We kwamen nog op 20 seconden van dame nummer 2, Sione Jongstra, maar met nog 2 rondes te gaan moest ik toch lossen helaas en liep de achterstand weer op tot 40 seconden. Gelukkig mijn 3e plek wel weten te behouden en tot mijn grote blijdschap een PR gelopen op de 10 km: 38:47. En een uitstekende teamprestatie neergezet met z’n allen door als eerste te eindigen.

Proost! Op een goed begin van het triatlonseizoen. Ik geloof dat het hoofdmenu me prima bevalt :-)