Oct 272014
 

Ultrasprint

Als laatste wedstrijd van de Eredivisie 2014 stond er op 14 september een teamrelay op de planning. Met z’n vieren na elkaar een 1/16 ultrasprint afstand afleggen. Gelukkig mocht ik de spits afbijten.
Als een van de weinige had ik ervoor gekozen zonder wetsuit te zwemmen. Voor die 380 meter zwemmen schatte ik in dat de tijd die ik langzamer zou zwemmen zonder wetsuit wel opwoog tegen de snellere wissel. En een belangrijke factor: minder stress. En inderdaad: ik kwam met een groepje meiden tegelijk het water uit, maar zat door de snelle wissel als eerste van de achtervolgende groep de fiets.

Op kop sleuren

7,5 km volle bak fietsen. Ik had nog de ijdele hoop dat ik de meiden in mijn wiel zou kunnen lossen, maar helaas ;-) In de wisselzone werd ik door een jurylid terechtgewezen omdat ik mijn fiets op de verkeerde plek zou hebben gehangen. dit kostte me erg veel tijd waardoor ik met achterstand aan het lopen begon.

Kapot gaan in de sprint

HannekeBankje
En dan 2,5 km sprinten. Man, man, man, wat is dat toch niets voor mij zeg. Alles gegeven wat erin zat. En als derde dame het stokje over kunnen geven aan Neiske. Lang bleven we derde liggen, maar helaas moest Joke het op het lopen afleggen tegen Danne Boterenbrood, maar dat is zeker geen schande om van zo’n talent te verliezen.

Tweede overall in het eindklassement

Met een vierde plaats op de teamrelay eindigen we op een mooie tweede plaats overall in de Eredivisie. Een hele mooie prestatie voor ons als Trivio LONGDISTANCEteam!
140914-EredivisieAlmereTeamRelay700x300