Aug 242014
 

Fascinerend hoe dat werkt:hoe blij je kan zijn met een derde plek op het NK Olympische Afstand omdat je geen podium verwacht had en hoe een derde plek op het NK Halve triatlon als verliezen voelt omdat je graag je titel had geprolongeerd…

Kort samengevat: het was mijn dag niet. Toch geprobeerd er het beste van te maken. Daar had ik alle reden toe, want hoe geweldig is het als er speciaal voor jou een hele supportcrew naar Didam komt.

Bij het zwemmen miste ik de kracht en kon ik niet de verwachte voorsprong opbouwen. Vervolgens een dramatisch slechte wissel waarin ik verkeerd liep, terwijl ik van te voren nog zo had gekeken waar ik moest zijn…

Op het fietsonderdeel ben ik trots omdat het me gelukt is op eigen kracht toch een gemiddelde van 37.8 km/u te halen met de harde wind.PaulNienkeBrentMaukDidam

Na 4 van de 8 rondjes lopen moest ik lossen en werd het fysiek en mentaal steeds zwaarder. Gelukkig waren daar elk rondje weer de fanatieke supporters die me naar de finish toe schreeuwden. Een derde plek is niet waar ik op gehoopt had. Maar ik kan wel zeggen dat ik gevochten heb voor wat ik die dag waard was en er naar de omstandigheden het beste van heb gemaakt.

En wat voel ik me een rijk mens met zoveel support langs de kant en op afstand. Supporters onwijs bedankt. You made my day :-)