Jun 292014
 

‘Wie verzint het eigenlijk om mee te doen aan een Sprinttriathlon als je sterke punt op de lange afstand ligt?’ Die gedachte kwam tijdens de wedstrijden in Amsterdam en Stein wel even bovendrijven. ‘Oh ja, omdat het leuk is om in teamverband wedstrijden te doen en het een goede snelheidstraining is’  ;-)

NK Sprint in Amsterdam, 8 juni

Mijn zwemonderdeel was ronduit slecht, maar er kwam één grote kopgroep met fietsen, dus op zich maakte dat niet zoveel uit. Met fietsen kon ik goed bijblijven, maar kwam tegen al mijn voornemens in toch weer als laatste de wisselzone in. De benen wilden echt niet harder met lopen. Op zich voor mij geen slechte tijd, maar in vergelijking mijn tijd op de 10 km in Weert had het harder gekund. Eindtijd 4,5 minuut sneller dan vorig jaar. Met deze tijd had ik vorig jaar de wedstrijd gewonnen, nu werd ik vijfde: dat zegt wel iets over het niveau van dit seizoen Eredivisie, goede zaak! Onwijs blij en trots dat we met de Longdistanceladies op het podium stonden tijdens het NK Sprint!
PodiumAmsterdam
Voor mijzelf toch niet helemaal tevreden. Van te voren werd ik, naar mijn mening onterecht, maar toch… als kanshebber voor het podium genoemd. En dan bekruipt me achteraf toch het gevoel dat ik niet aan de verwachtingen heb kunnen voldoen. Maar dan is er gelukkig teamcoach Gonny Rosendaal die even kan helpen relativeren in de evaluatie van de wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd rondje Sloterplas gelopen met het team en naar huis op de fiets, want hé, we blijven wel langeafstandsdames hè ;-)

Eredivisie Sprint Stein, 21 juni

Zwemmen zonder wetsuit, voor mij een voordeel! En dat bleek, want

Foto: Sonja Jaarsveld

Foto: Sonja Jaarsveld

ik kon mooi in de buurt van teammaatje Neiske blijven en kwam als 3e dame het water uit. Een goede samenwerking op de fiets met Neiske en Ilona Eversdijk. Blij dat we de Hellas dames voor konden blijven. Na wederom een langzame wissel (toch maar weer eens elastieken veters proberen in plaats van snelsluiters…) als 6e aan het looponderdeel begonnen. Ik lag al snel derde, maar werd aan het eind van het aanloopstuk ingehaald door Sione Jongstra. Het lukte eerst nog om aan te haken, maar op het onverharde stuk in het bos moest ik lossen en kwam 7 seconde later over de finish. Toch een veel meer voldaan gevoel aan de wedstrijd overgehouden dan in Amsterdam, omdat ik er alles uit had weten te persen wat erin zat! En blij met wederom de derde plaats met het Trivio Longdistanceteam.

Nu op naar het NK Halve Triathlon in Didam op 5 juli!