Oct 272014
 

Ultrasprint

Als laatste wedstrijd van de Eredivisie 2014 stond er op 14 september een teamrelay op de planning. Met z’n vieren na elkaar een 1/16 ultrasprint afstand afleggen. Gelukkig mocht ik de spits afbijten.
Als een van de weinige had ik ervoor gekozen zonder wetsuit te zwemmen. Voor die 380 meter zwemmen schatte ik in dat de tijd die ik langzamer zou zwemmen zonder wetsuit wel opwoog tegen de snellere wissel. En een belangrijke factor: minder stress. En inderdaad: ik kwam met een groepje meiden tegelijk het water uit, maar zat door de snelle wissel als eerste van de achtervolgende groep de fiets.

Op kop sleuren

7,5 km volle bak fietsen. Ik had nog de ijdele hoop dat ik de meiden in mijn wiel zou kunnen lossen, maar helaas ;-) In de wisselzone werd ik door een jurylid terechtgewezen omdat ik mijn fiets op de verkeerde plek zou hebben gehangen. dit kostte me erg veel tijd waardoor ik met achterstand aan het lopen begon.

Kapot gaan in de sprint

HannekeBankje
En dan 2,5 km sprinten. Man, man, man, wat is dat toch niets voor mij zeg. Alles gegeven wat erin zat. En als derde dame het stokje over kunnen geven aan Neiske. Lang bleven we derde liggen, maar helaas moest Joke het op het lopen afleggen tegen Danne Boterenbrood, maar dat is zeker geen schande om van zo’n talent te verliezen.

Tweede overall in het eindklassement

Met een vierde plaats op de teamrelay eindigen we op een mooie tweede plaats overall in de Eredivisie. Een hele mooie prestatie voor ons als Trivio LONGDISTANCEteam!
140914-EredivisieAlmereTeamRelay700x300

Aug 242014
 

Met zeer gemengde gevoelens stond ik aan de start. 7 weken na mijn laatste wedstrijd waaraan ik nou niet bepaald een positief gevoel had overgehouden. 7 weken waarvan 2 weken met 18 kilo op de rug door de bergen gelopen in the middle of knowhere. Wat heerlijk was, maar waar je nou niet echt sneller van wordt. Vervolgens in de week voor de wedstrijd ziek. Tsja, waar sta je dan…

Ouderwets lekker zwemmen

Na mijn bekende trage start kwam ik na een halve ronde goed op dreef en kon ik vrijuit zwemmen. Bij het ingaan van de tweede ronde had ik dame nummer 2 goed in zicht en kon ik daar voorbij zwemmen. Daarna op naar dame 1. LopenVeenendaalMissie geslaagd: als eerste dame het water uit.

Samenwerken op de fiets

Sarissa en ik bleken een gaatje te hebben op de achtervolgende groep. Natuurlijk was ik me er wel van bewust dat met die harde wind het wel erg veel meer energie kost om met z’n tweeen al het werk te doen dan in een groep. Maar het is ook wel een hele leuke uitdaging en scheelde mij veel ‘groepstress’ ;-) Samen besloten ervoor te gaan en door een TOPsamenwerking (nogmaals dank Sarissa :-) is het ons gelukt om de groep voor te blijven.

Steady state

Na een voor mij goede wissel kon ik als tweede aan het looponderdeel beginnen. Al gauw vond ik een steady state waarvan het voelde als of ik die wel vast zou kunnen houden. Dat voelde prettig want vaak is er tijdens het looponderdeel het gevoel dat ik langzaam ga sterven ;-) PodiumVeenendaalTeamgenoot Joke stoof me al gauw voorbij en stelde nog voor dat ik aan zou pikken, maar zij liep een paar tandjes te hard voor mij. In de laatste ronde nog wat kunnen versnellen en op een haar na derde geworden.

Na de finish Super supersuperblij met de eerste plek met het Trivio Longdistanceteam

Aug 242014
 

Fascinerend hoe dat werkt:hoe blij je kan zijn met een derde plek op het NK Olympische Afstand omdat je geen podium verwacht had en hoe een derde plek op het NK Halve triatlon als verliezen voelt omdat je graag je titel had geprolongeerd…

Kort samengevat: het was mijn dag niet. Toch geprobeerd er het beste van te maken. Daar had ik alle reden toe, want hoe geweldig is het als er speciaal voor jou een hele supportcrew naar Didam komt.

Bij het zwemmen miste ik de kracht en kon ik niet de verwachte voorsprong opbouwen. Vervolgens een dramatisch slechte wissel waarin ik verkeerd liep, terwijl ik van te voren nog zo had gekeken waar ik moest zijn…

Op het fietsonderdeel ben ik trots omdat het me gelukt is op eigen kracht toch een gemiddelde van 37.8 km/u te halen met de harde wind.PaulNienkeBrentMaukDidam

Na 4 van de 8 rondjes lopen moest ik lossen en werd het fysiek en mentaal steeds zwaarder. Gelukkig waren daar elk rondje weer de fanatieke supporters die me naar de finish toe schreeuwden. Een derde plek is niet waar ik op gehoopt had. Maar ik kan wel zeggen dat ik gevochten heb voor wat ik die dag waard was en er naar de omstandigheden het beste van heb gemaakt.

En wat voel ik me een rijk mens met zoveel support langs de kant en op afstand. Supporters onwijs bedankt. You made my day :-)